Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit au chocolat
- 6 œufs
- 180 g de sucre
- 220 g de farine
- 50 g de cacao en poudre, et un peu pour le décor
- ¾ c. à café de poudre à lever
- 1 pincée de sel
Crème au moka
- 7 feuilles de gélatine
- 600 g de crème
- 50 g de sucre
-
10
g de sucre vanillé, maison
lub ½ sachet de sucre vanillé - 1 œuf
- 20 g d'eau
- 2 c. à soupe de café soluble
- 40 g de liqueur à la crème de whisky (par ex. Baileys)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1174 kJ / 281 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tourte au séré et aux fraises
2 Std. 50 Min
Volcan au chocolat
15min
Chili con carne
Brak ocen
Pâté uranais
1h 50min
Gâteau de Pâques
1 Std. 45 Min
Forêt noire
2j 30 menit
Brownies
45 Min
Brocéliande
Brak ocen
Choco-praliné abricot
Brak ocen
Gâteau à la crème
45 Min
Tourte de Linz suisse
1j 30 menit
Gâteau aux carottes argovien
2j