![Tourte au chocolat-moka Tourte au chocolat-moka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DDDED599-3445-4BB4-B3A7-363FB17153B3/Derivates/9FE07EE0-A6C6-4566-8878-4D490DFE7DB3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit au chocolat
- 6 œufs
- 180 g de sucre
- 220 g de farine
- 50 g de cacao en poudre, et un peu pour le décor
- ¾ c. à café de poudre à lever
- 1 pincée de sel
Crème au moka
- 7 feuilles de gélatine
- 600 g de crème
- 50 g de sucre
-
10
g de sucre vanillé, maison
lub ½ sachet de sucre vanillé - 1 œuf
- 20 g d'eau
- 2 c. à soupe de café soluble
- 40 g de liqueur à la crème de whisky (par ex. Baileys)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1174 kJ / 281 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miroirs
1 godz. 40 min
Fromage d’Italie pané
40min
Tresse russe aux canneberges
3 Std.
Gâteau des rois
2 godz. 15 min
Moutarde de Bénichon
40min
Soupe au vin de Soleure
1 godz.
Glace façon "Viennetta" à la vanille et au chocolat
8sa 50 dk
Duo de mini-tresses au beurre
2 Std. 10 Min
Glace au jogourt et à la mangue
Brak ocen
Mille-feuilles
2klst 25 min
Gâteau des rois
1 godz. 55 min
Sauce à salade à la française
20min