Tourte au chocolat-moka

Tourte au chocolat-moka

4.0 4 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 30 min
16 tranches

Składniki

Biscuit au chocolat
  • œufs
    6
  • de sucre
    180 g
  • de farine
    220 g
  • de cacao en poudre et un peu pour le décor
    50 g
  • de poudre à lever
    ¾ c. à café
  • de sel
    1 pincée
Crème au moka
  • de gélatine
    7 feuilles
  • de crème entière, froide
    600 g
  • de sucre
    50 g
  • de sucre vanillé, maison
    10 g
    ½ sachet de sucre vanillé
  • œuf
    1
  • d'eau
    20 g
  • de café soluble
    2 c. à soupe
  • de liqueur à la crème de whisky (par ex. Baileys)
    40 g

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 281 kcal / 1174 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...