Galette des rois aux poires et au chocolat

Galette des rois aux poires et au chocolat

4.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 portions

Składniki

La pâte feuilletée
  • 200 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
  • 200 g de farine et un peu pour le plan de travail
  • 90 g d'eau froide
  • ½ c. à café de sel
La garniture
  • 80 g de chocolat noir extrafin, 70% de cacao en morceaux
  • 1 œuf
  • 1 c. à café de sel de mer en gros grains
  • 400 g de poire Williams au sirop, coupée en lamelles
  • 1 fève

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5 g
Kalorie 1542 kJ / 371 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...