Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
La garniture
- 80 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 1 œuf
- 1 c. à café de sel de mer en gros grains
- 400 g de poire Williams au sirop, coupée en lamelles
- 1 fève
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1542 kJ / 371 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche poireaux-lard
1 Std.
Cupcakes framboise-coco
2 Std. 20 Min
Muffins au chocolat
45 min
Brioche
9h 30 min
Soufflés au fromage de chèvre, sauce au yogourt et poireaux
45 min
Gâteau de Pâques
1 Std. 55 Min
Tourte aux poires
9 Std.
Moelleux au chocolat
1 Std. 15 Min
Mille-feuille pomme-safran
Keine Bewertungen
Séré aux herbes
10 Min
Curry de poulet à la japonaise
55 Min
Éclairs au chocolat
1 Std. 15 Min