Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
La garniture
- 80 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 1 œuf
- 1 c. à café de sel de mer en gros grains
- 400 g de poire Williams au sirop, coupée en lamelles
- 1 fève
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1542 kJ / 371 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Moelleux au chocolat
45 min
Sablés au chocolat
1h 30min
Meringues de l'Emmental
2 godz. 15 min
Pizza alla romana
Brak ocen
Gâteau de Pâques
1 Std. 55 Min
Brownies
45 min
Panna cotta
6h 15min
Crema catalana
40 min
Tartelettes aux fraises
1 Std. 15 Min
Sauce béchamel
15min
Duo de mini-tresses au beurre
2 Std. 10 Min