Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 600 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 150 g Haferflocken, zart, und etwas mehr zum Bestreuen
- 500 g Naturjoghurt
- 50 g Milch
- 1 ½ Pck. Backpulver
- 3 TL Salz
- Wasser zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 641 kJ / 153 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkelkeimbrot
72h
Dinkel-Körner-Brötchen
2h
Ciabattabrötchen
1h 40min
Müslibrot
1 godz. 30 min
Dinkel-Hafer-Brot
1 godz. 10 min
Süße Brötchen
1h 5min
Joghurtbrot
2h
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min
Joghurtbrötchen
30 min
Weizen-Hafer-Brötchen
1 godz. 30 min
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 godz. 30 min
Brötchen auf die Schnelle
30 min