![Tranche de caramel salé Tranche de caramel salé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/86884.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 120 g de beurre, non salé, ramolli
- 120 g de farine fermentante
- 120 g de sucre brut
- 80 g de noix de coco séchée
Fourrage au caramel
- 790 g de lait concentré sucré
- 120 g de beurre, non salé, ramolli
- 100 g de sirop de sucre roux
Topping
- 150 g de chocolat fondant, en morceaux (3-4 cm)
- 20 g de beurre, non salé, ramolli
- de gros sel, pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1203 kJ / 286 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Lasagnes de courgette et poisson
1 godz.
Nouilles sautées aux légumes
30 min
Pâte brisée sucrée
1h 50 min
Sablés viennois au chocolat
50 min
Cheesecake cuit
3h 10min
Dinde croustillante et boulettes de viande aux lentilles
40min
Amaretti à l'abricot
40min
Amandes cacao moka
50 min
Tomates cerises farcies au fromage de chèvre et au prosciutto
1 godz. 30 min
Cookies aux dragées au chocolat
1 godz.
Tranche de meringue façon crumble aux pommes
2h
Ballotins de poulet farcis aux légumes et pommes de terre
55 min