Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée sucrée
- 100 g de sucre
- 200 g de beurre, en morceaux
- 370 g de farine, et un peu pour les moules et le plan de travail
- 1 œuf
La crème chocolat-citron
- 200 g de lait entier
- 200 g de crème, 30% m.g. min.
- le zeste de citron, d'un ½ citron
- 100 g de jus de citron
- 4 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre
- 250 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 30 g de chocolat noir extrafin, 99% de cacao, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3263 kJ / 782 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miroirs
1 Std. 40 Min
Biscuit roulé aux fraises et au séré
1h 30min
Coulant au chocolat et au cœur cerise
1h 30min
Spaghetti Carbonara
35min
Macarons au caramel
1h 50 min.
Tartelettes aux fraises
1h 15min
Croissants au chocolat
Pas d’évaluation
Focaccia aux anchois
1h 45min
Mousse au chocolat noir et caramel
4 godz. 30 min
Tranche de meringue façon crumble aux pommes
2h
Tarte meringuée au citron
2h 30min
Cheesecake au citron et crunch aux noisettes
4 godz. 35 min