Gâteau au chocolat léger

Gâteau au chocolat léger

3.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
20 portions

Składniki

La ganache au chocolat au lait
  • de gélatine (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2 feuilles
  • de crème, 35 % de m.g.
    75 g
  • de chocolat au lait en morceaux
    130 g
  • de sucre
    50 g
Le biscuit
  • œufs
    4
  • de sel
    1 pincée
  • de chocolat noir en morceaux
    90 g
  • de chocolat au lait sans sucre, en morceaux
    40 g
  • beurre, non salé (du lait de vache)
    20 g
  • d'eau
    500 g
La finition
  • copeaux de chocolat blanc e de chocolat au lait

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 121 kcal / 507 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...