Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 100 g de sucre
- 100 g d'eau
- 80 g de rhum
La mousse au chocolat
- 150 g de crème, 35 % m.g., très froide
- 180 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 3 œufs
- 40 g de sucre
La garniture
- 3 citrons verts
- 100 g de beurre
- 400 g de bananes
- 100 g de sucre
- 30 g de crème, 35 % m.g.
- 30 biscuits à la cuillère (pour un moule à charlotte Ø 16 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4029 kJ / 961 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 120 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake au chocolat et gingembre confit
1 Std. 30 Min
Pain ciabatta
1h 45min
Truffes au moka
Brak ocen
Crème brûlée
4h 50min
Focaccia sucrée aux noisettes
1h 45min
Mud cake
2 Std. 30 Min
Crème au chocolat
3 Std. 15 Min
Sucettes au chocolat blanc et à la noix de coco
Brak ocen
Assortiment de truffes au chocolat
45 Min
Tourte au séré et aux fraises
2h 50min
Pain vaudois à la croix
13h 30 min
Cheesecake au citron et crunch aux noisettes
4 godz. 35 min