Charlotte au chocolat et à la banane

Charlotte au chocolat et à la banane

1.0 1 ocena
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 24 godz.
4 portions

Składniki

Le sirop
  • 100 g de sucre
  • 100 g d'eau
  • 80 g de rhum
La mousse au chocolat
  • 150 g de crème, 35 % m.g. très froide
  • 180 g de chocolat noir extrafin, 70% de cacao en morceaux
  • 3 œufs
  • 40 g de sucre
La garniture
  • 3 citrons verts
  • 100 g de beurre
  • 400 g de bananes
  • 100 g de sucre
  • 30 g de crème, 35 % m.g.
  • 30 biscuit à la cuillère (pour un moule à charlotte Ø 16 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 4029 kJ / 961 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 120 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...