![Pain complet Pain complet](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a39a5f85-56f4-4bce-a4d8-68a2124a295b/Derivates/d87e9b24-b5a1-4c94-8f69-e69b514dec45.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de millet
- 100 g d'amarante
- 50 g de riz
- 150 g de sarrasin
- 600 g d'eau
- du beurre, pour le moule
- de la panure, sans gluten, pour saupoudrer (voir conseils)
- 100 g de farine de châtaignes
- 50 g de graines de lin
- 50 g de graines de tournesol
-
2
c. à café de farine de graines de caroube
lub 2 c. à café de gomme guar - 1 sachet de levure sèche
- 1 c. à café de sucre
- 1 c. à café de sel
- 2 c. à café de poudre à lever
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain rustique
2 godz.
Rouleaux de printemps
55 dk
Pain ciabatta
1 godz. 45 min
Baguette
1 godz. 45 min
Pâte de base pour pain
24 godz. 30 min
Focaccia à la farine d'épeautre
Brak ocen
Pains de Saint-Gall
26h 30min
Pain complet sans gluten
4h
Pain paysan
3h
Pains à hamburger complets
2 godz. 50 min
Pain bis en cocotte
2h 25 min