Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de millet
- 100 g d'amarante
- 50 g de riz
- 150 g de sarrasin
- 600 g d'eau
- du beurre, pour le moule
- de la panure, sans gluten, pour saupoudrer (voir conseils)
- 100 g de farine de châtaignes
- 50 g de graines de lin
- 50 g de graines de tournesol
-
2
c. à café de farine de graines de caroube
lub 2 c. à café de gomme guar - 1 sachet de levure sèche
- 1 c. à café de sucre
- 1 c. à café de sel
- 2 c. à café de poudre à lever
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Pâte brisée
2h 5min
Pains de Saint-Gall
26h 30min
Pizza à la farine d'épeautre
Brak ocen
Petits pains sans gluten et sans blé
1h 20 min
Baguette
1h 45min
Pain rustique
2h
Pain d'épeautre et de blé
12h
Pains à hamburger complets
2 Std. 50 Min
Pain paysan
3h
Pain aux graines de lin
1h 30min
Pâte de base pour pain
24 Std. 30 Min