Glace façon "Viennetta" à la vanille et au chocolat

Glace façon "Viennetta" à la vanille et au chocolat

4.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz. 50 min
10 portions

Składniki

Glace façon "Viennetta
  • 150 g de chocolat noir
  • 6 blancs d'œufs
  • 200 g de sucre glace
  • 1000 g de crème, 35 % m.g. très froide
  • 1 c. à soupe d'extrait de vanille
Sauce chocolat
  • 250 g de chocolat noir extrafin, 70% de cacao
  • 160 g de lait entier

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7 g
Kalorie 2803 kJ / 674 kcal
Tłuszcz 49 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...