Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glace façon "Viennetta
- 150 g de chocolat noir
- 6 blancs d'œufs
- 200 g de sucre glace
- 1000 g de crème, 35 % m.g., très froide
- 1 c. à soupe d'extrait de vanille
Sauce chocolat
- 250 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao
- 160 g de lait entier
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2803 kJ / 674 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini-Donuts
2 Std. 45 Min
Roulé au chocolat et noisettes
1 Std.
Tourte au séré et aux fraises
2h 50min
Pralinés à la noix de coco
9h
Gâteau suisse du 1er août
15h
Gnocchi de pommes de terre
1h 15min
Demi-sphères choco-vanille et cœur de framboises
Brak ocen
Assortiment de truffes au chocolat
45 Min
Veau à la sauce au thon
13 Std.
Croissants au chocolat
Brak ocen
Beignets de filets de perche
1 Std.
Carac (Tartelette au chocolat)
2h