![Glace façon "Viennetta" à la vanille et au chocolat Glace façon "Viennetta" à la vanille et au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/725B7606-6184-419E-9B69-BDDA73F5EC68/Derivates/C271F959-252D-44C7-A196-CF04F93FFE5D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glace façon "Viennetta
- 150 g de chocolat noir
- 6 blancs d'œufs
- 200 g de sucre glace
- 1000 g de crème, 35 % m.g., très froide
- 1 c. à soupe d'extrait de vanille
Sauce chocolat
- 250 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao
- 160 g de lait entier
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2803 kJ / 674 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Duo de mini-tresses au beurre
2 godz. 10 min
Tourte au séré et aux fraises
2h 50min
Glace à la pistache
10h 35min
Mille-feuilles
2 Std. 25 Min
Caramels à la crème
2u.
Soupe au vin de Soleure
1h
Assortiment de truffes au chocolat
45min
Veau à la sauce au thon
13h
Glace au caramel
9h
Croissants au chocolat
Brak ocen
Carac (Tartelette au chocolat)
2u.
Sirop de thé froid
25 min