Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g white bread, toasted and cut into pieces
- 500 g water
- 200 g potatoes, cut into cubes (2-3 cm)
- 4 garlic cloves
- 200 g red onions, cut into quarters
- 10 g olive oil, plus extra for greasing and brushing
- 20 sprigs fresh parsley, leaves only
- 20 sprigs fresh coriander, roughly chopped
-
130
g canned chickpeas, drained
lub 130 g cooked chickpeas, drained -
250
g cooked black-eyed beans, drained
lub 250 g canned black beans, drained - 1 tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 1 tbsp tahini paste (30 g)
-
2
tbsp lemon juice
lub 2 tbsp lime juice
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 288 kJ / 69 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Spinach and tomato quiche
1 Std. 45 Min
Tuna empanada
1h 20min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Hummus
5 min
Za'atar pesto
5 min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25 min
Freekeh pilaf with broad beans
1h
Lentil puree (moujadarra)
1h 25 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30 min