Baked falafel kofta

Baked falafel kofta

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 pieces

Składniki

  • white bread toasted and cut into pieces
    100 g
  • water
    500 g
  • potatoes cut into cubes (2-3 cm)
    200 g
  • garlic cloves
    4
  • red onions cut into quarters
    200 g
  • olive oil plus extra for greasing and brushing
    10 g
  • fresh parsley leaves only
    20 sprigs
  • fresh coriander roughly chopped
    20 sprigs
  • canned chickpeas drained
    130 g
    130 g cooked chickpeas, drained
  • cooked black-eyed beans drained
    250 g
    250 g canned black beans, drained
  • ground cumin
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • freshly ground black pepper
    1 pinch
  • tahini paste (30 g)
    1 tbsp
  • lemon juice
    2 tbsp
    2 tbsp lime juice

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 69 kcal / 288 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 2.6 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...