Urządzenia i Akcesoria
Red Pepper Dip (Muhammara)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
11 portions
Składniki
-
red bell peppers (approx. 2 large)350 g
-
extra virgin olive oil plus extra for drizzling100 g
-
bread torn in pieces40 g
-
garlic cloves to taste2 - 4
-
walnuts, shelled80 g
-
pomegranate syrup40 g
-
freshly squeezed lemon juice to taste1 tsp
-
ground cumin½ tsp
-
ground paprika½ tsp
-
ground cayenne pepper¼ tsp
-
1 tsp Espelette pepper, groundAleppo pepper flakes1 tsp
-
salt to taste½ tsp
-
parsley, fresh or mint leaves, for garnishing (optional)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
158.6 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
733.8 kJ /
174.7 kcal
Tłuszcz
15.8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
5.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Perfect for Dipping
13 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Lemony Apple Cider Vinaigrette
5 min
Baba Ganoush
1 godz.
Muhamara dip
30 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Tahini dip (tarator)
5 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Hummus
5 min
Baba Ghanoush
1 godz. 30 min
Baba Ganoush
1 godz.
Aubergine and Lentil Salad
40 min
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1 godz. 10 min
Muhamara dip
5 min