Muhamara dip

Muhamara dip

4.8 33 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
450 g

Składniki

  • extra virgin olive oil plus extra for drizzling
    100 g
  • bread in pieces
    40 g
  • red pointed peppers roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip)
    350 g
    350 g fresh Aleppo peppers, roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip)
  • garlic cloves
    2 - 4
  • shelled walnuts
    75 g
  • pomegranate molasses
    2 tbsp
  • lemon juice, freshly squeezed adjust to taste
    1 tsp
  • ground cumin
    ½ tsp
  • ground paprika
    ½ tsp
  • ground cayenne pepper
    ¼ tsp
  • Aleppo pepper flakes (opcjonalnie)
    1 tsp
    1 tsp dried chilli flakes
  • salt adjust to taste
    ½ tsp
  • fresh parsley or mint leaves, to garnish

Wartości odżywcze na 450 g

Kalorie 1886 kcal / 7891 kJ
Białko 18.1 g
Tłuszcz 172.6 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...