Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad

Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad

4.6 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 portions

Składniki

Green salad
  • cucumber sliced (2-3 mm)
    120 - 150 g
  • rocket salad leaves
    40 g
  • fresh spinach leaves
    40 g
  • fresh dill leaves only
    2 - 3 sprigs
  • fresh mint leaves only
    2 - 3 sprigs
    2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only
  • red onion halved
    60 g
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • ground coriander
    ¼ - ½ tsp
  • white vinegar
    1 tbsp
  • freshly squeezed lemon juice
    10 g
  • sugar
    2 - 3 pinches
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Poached eggs and assembly
  • fresh dill leaves only
    2 - 3 sprigs
  • garlic clove
    ½ - 1
  • Greek yoghurt
    250 - 300 g
  • salt
    4 - 6 pinches
  • eggs
    4
  • water
    1500 g
  • vinegar
    50 g
  • oil for greasing
    1 dash
  • butter
    3 tbsp
  • ground smoked paprika
    1 tsp
  • dried chilli flakes
    ½ - 1 tsp
  • ground sumac (opcjonalnie)
    ½ tsp
  • microgreens (opcjonalnie)
    2 - 4 tbsp
  • white toast bread toasted, for serving
  • fresh dill leaves only, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 662 kcal / 2769.8 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 17.6 g
Sód 903.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...