Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g cooked white chickpeas (1 x 400 g can)
- 250 - 300 g leftover roasted vegetables (e.g. carrot, celery, fennel, onion, celeriac), cut in pieces (see Tip)
- 50 - 75 g tahini, to taste (see Tip)
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- ½ - 1 garlic clove, to taste
- ½ - 1 tsp ground cumin, to taste
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- parsley, fresh, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 944 kJ / 226 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 282 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1h 10min
Buckwheat with Mushrooms and Gorgonzola
25min
Hummus
10min
Low Carb Cheese Dinner Rolls
1h 10min
Vegan Green Pea Fritters
20min
Cauliflower Tabbouleh
10min
Raspberry and Strawberry Mousse
4 Std. 20 Min
Muhamara dip
5 min
Za'atar pesto
5 min
Hummus
5 min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40min
Smooth Peanut Butter
5 min