Leftover Vegetable Hummus

Leftover Vegetable Hummus

4.9 15 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 portions

Składniki

  • cooked white chickpeas (1 x 400 g can)
    240 g
  • leftover roasted vegetables (e.g. carrot, celery, fennel, onion, celeriac), cut in pieces (see Tip)
    250 - 300 g
  • tahini to taste (see Tip)
    50 - 75 g
  • extra virgin olive oil plus extra for drizzling
    30 g
  • freshly squeezed lemon juice
    20 g
  • garlic clove to taste
    ½ - 1
  • ground cumin to taste
    ½ - 1 tsp
  • salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • parsley, fresh finely chopped, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 226 kcal / 944 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 282 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...