Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g cooked white chickpeas (1 x 400 g can)
- 250 - 300 g leftover roasted vegetables (e.g. carrot, celery, fennel, onion, celeriac), cut in pieces (see Tip)
- 50 - 75 g tahini, to taste (see Tip)
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- ½ - 1 garlic clove, to taste
- ½ - 1 tsp ground cumin, to taste
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- parsley, fresh, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 944 kJ / 226 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 282 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miso Mushroom Toast with Tahini Yogurt
45 min
Sumac-spiced Houmous
5min
Mixed Herbs Rice
35 min
Turmeric Basmati Rice with Currants
35 min
Coconut Lime Cashew Jasmine Rice
35 min
Rainbow cabbage rolls with mushroom sauce
2 Std. 40 Min
Maple Oatmeal with Apples and Blueberries
20min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40 min
Herb Mustard
8h 10 min
Gluten-Free Pumpkin Streusel Bundt Cake
50 Min
Leftover Vegetable Houmous
10 Min
Hummus
5min