
Urządzenia i Akcesoria
Leftover Vegetable Hummus
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 portions
Składniki
-
cooked white chickpeas (1 x 400 g can)240 g
-
leftover roasted vegetables (e.g. carrot, celery, fennel, onion, celeriac), cut in pieces (see Tip)250 - 300 g
-
tahini to taste (see Tip)50 - 75 g
-
extra virgin olive oil plus extra for drizzling30 g
-
freshly squeezed lemon juice20 g
-
garlic clove to taste½ - 1
-
ground cumin to taste½ - 1 tsp
-
salt to taste½ - 1 tsp
-
parsley, fresh finely chopped, for garnishing
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
226 kcal /
944 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
282 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Perfect for Dipping
13 Przepisów
Kanada
Kanada