Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2200 g water
- 400 g pork ribs (soup bone, neck bone or spiral bone), cut in pieces (4 cm)
- 500 g white radish, cut into slices (2 cm)
- 100 g yellow onions, cut into wedges
- 1 piece dried cuttlefish, cut into strips (2 cm)
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 20 g wolfberries (goji)
- 1 pinch salt, adjust to taste
- 1 pinch white pepper powder, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 590 kJ / 141 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 154 mg
Alternatywne przepisy
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 Std. 5 Min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min
Rice Wine Chicken
30 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1hod. 50min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Braised pork belly
55 Min
Mapo tofu
15min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10 min