Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2200 g water
- 400 g pork ribs (soup bone, neck bone or spiral bone), cut in pieces (4 cm)
- 500 g white radish, cut into slices (2 cm)
- 100 g yellow onions, cut into wedges
- 1 piece dried cuttlefish, cut into strips (2 cm)
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 20 g wolfberries (goji)
- 1 pinch salt, adjust to taste
- 1 pinch white pepper powder, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 590 kJ / 141 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 154 mg
Alternatywne przepisy
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 Std. 10 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Yam Rice
45min
Vinegar Pork Knuckle
3 Std. 15 Min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30 min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1 godz. 20 min
Braised pork belly
55 Min
Sesame Crème
10 min
Hakka Yam Abacus
20min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min