Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2200 g water
- 400 g pork ribs (soup bone, neck bone or spiral bone), cut in pieces (4 cm)
- 500 g white radish, cut into slices (2 cm)
- 100 g yellow onions, cut into wedges
- 1 piece dried cuttlefish, cut into strips (2 cm)
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 20 g wolfberries (goji)
- 1 pinch salt, adjust to taste
- 1 pinch white pepper powder, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 590 kJ / 141 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 154 mg
Alternatywne przepisy
Mapo tofu
15min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1 godz. 20 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Braised pork belly
55min
Yam Rice
45 min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min