Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g water
- 80 g gingko nuts, peeled and rinsed
- 600 g yam (taro roots), peeled and cut in chunks
- 80 - 130 g sugar, adjust to taste
- 30 g cooking oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1167 kJ / 279 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Hakka Yam Abacus
20min
Authentic Meat Floss
1h 40min
Salted Fish Pork Belly
30min
Sesame Crème
10min
Yam Rice
45min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Drunken Herbal Prawns
4h 55min
Rice Wine Chicken
30min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2h 5min