Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g taro (yam), peeled and cut in chunks
- 400 g water
- 80 g gingko nuts, peeled and rinsed (see tips)
- 80 - 130 g sugar, adjust to taste
- 30 g vegetable oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1167 kJ / 279 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rice Wine Chicken
30min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2h 5min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 min.
Yam Rice
45min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Vinegar Pork Knuckle
3 Std. 15 Min
Hakka Yam Abacus
20min
Sesame Crème
10 min
Braised pork belly
55 Min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min