Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de sucre
- 70 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 600 g de lait
- 20 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 1 œuf
- 200 g de crème entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 894 kJ / 213.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte brisée
1h 50min
Crème brûlée
4 godz. 40 min
Tourte au kirsch de Zoug
4h
Focaccia sucrée aux noisettes
1h 45min
Forêt noire
2 godz. 30 min
Crème au chocolat
3h 15min
Macarons au caramel
1h 50min
Sauce béchamel
15min
Gâteau à la crème
45 Min
Confiture d'abricot pour les provisions
55min
Pâte à choux
2h
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min