Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- 375 g de beurre, et un peu pour le moule, en morceaux
- 300 g de farine, et un peu pour le moule
- 600 g de chocolat noir, en morceaux
- 250 g d'eau
- 200 g de sucre
- 1 sachet de poudre à lever (11 g)
- 4 œufs
- 90 g de Marsala
Le glaçage
- 150 g de chocolat noir, en morceaux
- 120 g de crème acidulée
- 30 g de beurre, en morceaux
- 30 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2506 kJ / 602 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30 Min
Curry de poulet
35 Min
Forêt noire
2 Std. 30 Min
Brownies
45 Min
Mille-feuille pomme-safran
Brak ocen
Gâteau au chocolat - café aérien
1 Std. 20 Min
Focaccia croustillante
2 Std. 10 Min
Shake protéiné choco-vanille
10 Min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Tourte aux amandes et chocolat blanc
2h 50min
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min