Urządzenia i Akcesoria
Pork Trotter Jelly
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz.
10 portions
Składniki
-
water2300 g
-
pork trotter with skin and bone, cut in pieces (3 cm)800 g
-
pig‘s skin fat trimmed250 g
-
fresh ginger15 g
-
cloves2
-
star anise1
-
bay leaf1
-
dark soy sauce20 g
-
oyster sauce (opcjonalnie)20 g
-
lump sugar15 g
-
fish sauce20 g
-
salt1 ½ tsp
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)100 g
-
fresh coriander leaves only, to garnish1 sprig
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
732 mg
Białko
21 g
Kalorie
1975 kJ /
472 kcal
Tłuszcz
40 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
1 godz. 25 min
Hakka Yam Abacus
20 min
Mustard Green Rice
35 min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3 godz. 15 min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Lotus Leaf Glutinous Rice
1 godz. 35 min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 godz. 30 min
Dried Shrimp Sambal
55 min