
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2300 g water
- 800 g pork trotter with skin and bone, cut in pieces (3 cm)
- 250 g pig‘s skin fat trimmed
- 15 g fresh ginger
- 2 cloves
- 1 star anise
- 1 bay leaf
- 20 g dark soy sauce
- 20 g oyster sauce (opcjonalnie)
- 15 g lump sugar
- 20 g fish sauce
- 1 ½ tsp salt
- 100 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 sprig fresh coriander leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 472 kcal / 1975 kJ
- Białko
- 21 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Węglowodany
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Sód
- 732 mg