Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2300 g water
- 800 g pork trotter, with skin and bone, cut in pieces (3 cm)
- 250 g pig‘s skin, fat trimmed
- 15 g fresh ginger
- 2 cloves
- 1 star anise
- 1 bay leaf
- 20 g dark soy sauce
- 20 g oyster sauce (opcjonalnie)
- 15 g lump sugar
- 20 g fish sauce
- 1 ½ tsp salt
- 100 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 732 mg
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Authentic Meat Floss
1h 40min
Korean Ginseng Chicken
1h 10min
Braised pork belly
55 min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 Std. 50 Min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 Min
Sweet and sour pork ribs
40min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1h 40min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Rice Wine Chicken
30min