Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fondant blanc (voir conseils)
- 300 g de sucre
- 100 g d'eau
Biscuit à la vanille
- 4 oeufs
- 120 g de sucre
- 10 g d'extrait naturel de vanille
- 70 g de farine blanche
- 30 g de maïzena
Biscuit au chocolat
- 4 oeufs
- 120 g de sucre
- 50 g de farine blanche
- 30 g de maïzena
- 20 g de poudre de cacao
Ganache
- 250 g de chocolat noir 70%, en morceaux
- 200 g de crème, min. 30% M.G.
Finition
- 30 g d'eau, suivant le poids du fondant
- 50 g de pépites de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1188 kJ / 283 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Napolitain
73h 40 min
Biscuits d'amour aux fraises
1h 10min
Chocolat chaud sur bâtonnet
1 Std. 20 Min
Tarte aux fraises et chocolat
3h
Masque de carnaval
1 godz. 45 min
Biscuits doigts de sorcière
2h
Gâteau marbré
2 Std. 10 Min
Cake au chocolat au cœur de vanille
1 Std. 20 Min
Saint-honoré citron-framboises
2h 30min
Pâte à choux
2h
Sablés viennois au chocolat
50min
Bavarois aux 3 chocolats
4 Std.