![Ciabatta italienne Ciabatta italienne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dc014e9ff937785dcd6f609e2c7ef990/Derivates/632603284cef88c26784ded8176aca9286471583.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g d'eau minérale
- 120 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 6 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 35 g d'huile d'olive
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2391 kJ / 568 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 103 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie moelleux
4h 15min
Pain complet
16h
Pain de seigle
4h 10min
Pain de campagne au levain
28h 10min
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Pain au romarin méditerranéen
1ч. 55 мин.
Pain de mie vapeur sans croûte
3 Std. 10 Min
Petits pains aux noix
4 Std. 30 Min
Tourte auvergnate au seigle
4h 45min
Pain au levain
17h
Pain express au sésame
1h 15min
Bagels américains
2 Std. 50 Min