Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g d'eau minérale
- 120 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 6 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 35 g d'huile d'olive
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2391 kJ / 568 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 103 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie moelleux
4h 15min
Baguette viennoise
2h 30min
Dinner rolls anglais
3h 35min
Pain au levain
17u.
Bagels américains
2h 50min
Ficelle de pain
4h 5min
Baguettes au levain
15 Std.
Muffins anglais
4h 10min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3sa 20 dk
Miche de petit épeautre
3h 35min
Croissants au beurre
16u. 15min
Petits pains de seigle
12h