Tarte au chocolat et à la pâte de pistache

5.0 2 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
8 parts

Składniki

  • 50 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
  • 300 g de noix de pécan
  • 50 g de cacao en poudre
  • 50 g de sirop d'érable
  • 200 g de crème de pistache
  • 160 g de chocolat noir 70% en petits morceaux
  • 80 g de lait
  • 5 jaunes d'œufs
  • 50 g de sucre
  • 5 blancs d'œufs
  • ½ c. à café de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 8 parts

Sód 1696.1 mg
Białko 99 g
Kalorie 20690.6 kJ / 4945.2 kcal
Tłuszcz 387.7 g
Błonnik 66.6 g
Tłuszcz nasycony 82.8 g
Węglowodany 325.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...