![Bouillon de poisson et de crevettes Bouillon de poisson et de crevettes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EE727527-C03F-4D91-8E2C-4DDA04F6D832/Derivates/F0585969-5D2B-41A4-81F5-7A3EAB3A07F6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crevettes crues non décortiquées, la tête et la carapace, réserver la chair
- 1 poireau, en rondelles (3 cm)
- 25 g d'huile d'olive extra vierge
- 800 g d'eau
- 150 g de l'os central de la lotte de mer
- 1 c. à café de sel
- 2 brins de persil frais
- Wartości odżywcze
- na 1 recette complète
- Kalorie
- 1270 kJ / 304 kcal
- Białko
- 11.45 g
- Węglowodany
- 5.55 g
- Tłuszcz
- 26.18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolat chaud italien
10min
Boulettes de viande à la sauce espagnole
55 Min
Chutney canneberge-romarin
40 Min
Dressing yaourt et menthe
15 min
Décoction de pomme et d’oignon
15 min
Rouleaux impériaux (nems)
30 Min
Confiture de tomate et de piment rouge
1h 15min
Liqueur à l'abricot
Brak ocen
Grains de cafe
1h 15min
Légumes sautés
15 min
Rouleaux de sushi végétariens
30 Min
Mayonnaise à l'avocat
15 min