Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crevettes crues non décortiquées, la tête et la carapace, réserver la chair
- 1 poireau, en rondelles (3 cm)
- 25 g d'huile d'olive extra vierge
- 800 g d'eau
- 150 g de l'os central de la lotte de mer
- 1 c. à café de sel
- 2 brins de persil frais
- Wartości odżywcze
- na 1 recette complète
- Kalorie
- 1270 kJ / 304 kcal
- Białko
- 11.45 g
- Węglowodany
- 5.55 g
- Tłuszcz
- 26.18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caviar d'aubergines (Zaalouk marocain)
50 min
Parmesan râpé
5min
Laitue râpée
10 min
Soupe de pois chiches à la rhubarbe et au curry
1 Std. 20 Min
Glace betterave et chèvre avec crackers
Brak ocen
Viande hachée
35 Min
Œufs de couleur verte
Brak ocen
Penne aux moules
1 Std.
Sauce tomates à l'espagnole
25 Min
Riz au mélange de légumes
55min
Sauce à pizza
35 Min
Faire sauter des oignons avec du piment
20 min