Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- huile d'olive extra vierge, pour badigeonner
- 220 g d'eau, à température ambiante
- 1 c. à café de sucre
-
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) -
200
g de farine manitoba
lub 200 g de farine pour pizza - 200 g de farine d'épeautre
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 ½ c. à café de sel
Garniture
- 450 g de chicorée rouge, en lamelles
- 2 - 3 pincées de sel
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 200 g de taleggio (sans la croûte)
- 10 - 15 noix décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 891 kJ / 213 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain bis en cocotte
2h 25min
Pains de Saint-Gall
26h 30min
Focaccia poires et gorgonzola
Brak ocen
Focaccia sucrée aux noisettes
1 godz. 45 min
Rouleaux de printemps
55 min
Pain müesli
2h
Pain complet
4h
Pain d'épeautre et de blé
12h
Focaccia à la farine d'épeautre
2h 30min
Focaccia croustillante
2 godz. 10 min
Tranche à l'avoine
1h 40min
Pain aux graines de lin
1 godz. 30 min