![Pizza à la farine d'épeautre Pizza à la farine d'épeautre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/103187FC-2726-4E7F-896D-6D771DB758DE/Derivates/4610CD79-44BE-456C-A6B6-A929428B424C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- huile d'olive extra vierge, pour badigeonner
- 220 g d'eau, à température ambiante
- 1 c. à café de sucre
-
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) -
200
g de farine manitoba
lub 200 g de farine pour pizza - 200 g de farine d'épeautre
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 ½ c. à café de sel
Garniture
- 450 g de chicorée rouge, en lamelles
- 2 - 3 pincées de sel
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 200 g de taleggio (sans la croûte)
- 10 - 15 noix décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 891 kJ / 213 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à tartiner choco-noisette
15 Min
Escargots noix-cannelle
2 Std. 10 Min
Barres au sésame
30 min
Crêtes de coq
24klst
Tartare de légumes
25min
Cake au chocolat et gingembre confit
1 godz. 30 min
Pâte brisée
2 Std. 5 Min
Focaccia à la farine d'épeautre
Brak ocen
Pain d’épeautre aux noisettes
2u. 50min
Pain complet sans gluten
4 Std.
Pain paysan
3 Std.
Pain complet
4 Std.