Potée de lentilles à la viande hachée

Potée de lentilles à la viande hachée

4.5 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    80 g
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • de viande de bœuf hachée
    300 g
  • de lentilles, sèches (par ex. beluga, cuisson 20 minutes)
    120 g
  • de tomates pelées en dés, en boîte (400 g)
    1 conserve
  • d'eau
    250 g
  • cubes de bouillon de bœuf (pour 0,5 l)
    2 cubes
  • de raisins de Smyrne
    2 c. à soupe
  • de farine
    1 c. à soupe
  • de choucroute, cuite
    500 g
  • de pommes de terre à chair farineuse pelées, en morceaux (2 cm)
    700 g
  • de beurre
    20 g
  • de sel
    ¾ de c. à café
  • de crème fraîche
    100 g
  • de lait
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 618 kcal / 2588 kJ
Białko 33.1 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...