![Ragoût d'agneau Ragoût d'agneau](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B5A3097D-95C2-4C24-BB19-20C3C3C3E499/Derivates/19B76821-2A33-4A95-B4E7-795FE743ED9A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gousses d'ail
- 100 g d'huile d'olive extra vierge
- 900 g de viande d'agneau dénervée, en morceaux, sans os, sans tendons et désossé, en morceaux (3 x 3 cm)
- 1 c. à café de sel
- 3 pincées de poivre
- ½ c. à soupe de poudre de paprika
- 2 c. à soupe de vinaigre
- 1 brin de thym, frais
- ½ c. à café d'origan frais
- 1 feuille de laurier, sèche
- 50 g de vin blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1418 kJ / 339 kcal
- Białko
- 14.84 g
- Węglowodany
- 1.17 g
- Tłuszcz
- 30.57 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau à la crème
45 Min
Sauce au poivre vert
20min
Tortiglioni au poulet et olives noires
35 min
Goulasch
3 godz.
Assiette bernoise
1 Std. 15 Min
Goulache
1 godz. 5 min
Pizza diavola
1h 45 min
Lasagnes classiques
2h 5min
Ragoût de porc à la grecque
45 Min
Moules à la sauce tomate épicée
45 Min
Ragoût de bœuf
1 godz. 50 min
Poulet citron
50 Min