Velouté orange-courge

Velouté orange-courge

4.2 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • de courge butternut pelée, graines prélevées (voir page 73), chair en morceaux (3 cm), réservée
    400 g
  • d'huile d'olive
    ½ c. à soupe
  • de curry en poudre
    ¼ c. à café
  • de sel
    ¼ c. à café
  • d'oignons coupés en deux
    80 g
  • de beurre
    25 g
  • de jus d'orange
    200 g
  • d'eau
    300 g
  • de bouillon de légumes (pour 0,5l)
    1 cube
  • de crème acidulée
    100 g
  • grenade égrainée
    ½
  • d'huile de graines de courge
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 267 kcal / 1117 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...