Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 spicchi di aglio
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 900 g di carne di agnello per spezzatino, disossata, (3 cm x 3 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 3 pizzichi di pepe macinato
- ½ cucchiaio di paprica
- 2 cucchiai di aceto
- 1 rametto di timo fresco
- ½ cucchiaino di origano fresco
- 1 foglia di alloro secca
- 50 g di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1418 kJ / 339 kcal
- Białko
- 14.84 g
- Węglowodany
- 1.17 g
- Tłuszcz
- 30.57 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulash di patate
1 Std.
Riso pilaf con vitello
1 godz. 50 min
Pane paesano
3h
Blanquette di vitello
1 godz. 15 min
Spezzatino di maiale alla portoghese
3h 10min
Spezzatino di manzo con patate
1 godz. 10 min
Menu: Lombata di maiale ripiena con purea di pastinache e patate e ciambellone ai mandarini
Brak ocen
Stufato di manzo con patate e pasta
Brak ocen
Coq au vin
2 Std.
Spezzatino di agnello
1h 45 min
Spaghetti al ragù bianco di agnello
50 min
Sugo alla bolognese
3h 15min