Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 6 spicchi di aglio
- 600 g di cipolle, in quarti
- 1000 g di collo di maiale, a pezzi (5 cm)
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 foglie di alloro secche
- 200 g di sherry, vino liquoroso secco
- 100 g di brandy
- 200 g di brodo di carne
- 30 g di aceto bianco
- 1 cucchiaio di paprika in polvere, affumicata
- 5 g di sale + q.b.
- 6 - 8 grani di pepe nero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1773 kJ / 424 kcal
- Białko
- 36.1 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 600.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Costine di maiale BBQ con purè di patate
5h 50min
Cheesecake al Varoma
3h
Crepes con peperoni, salame e mozzarella
45min
Scarcedda lucana
2h
Stufato di fagioli bianchi con finocchi e salsiccia
55min
Spaghetti alla carbonara
35min
Ragù di carne alla bolognese
1h 15min
Risotto al pomodoro con basilico
30min
Pisellini e mais a vapore
Brak ocen
Crocchette ai peperoni e cipolle caramellate
9 Std. 30 Min
Curry di patate, spinaci e piselli con pane chapati
1h 25min
Sovracosce di pollo speziate alla birra
1h 30min