Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Emulsione
- ½ cucchiaino di grani di pepe nero
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di sale
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
Insalata di mare
- 1 cucchiaino di sale
- 650 g di acqua
- 50 g di vino bianco, secco
- 700 g di polpo fresco o decongelato, intero
- 1000 g di molluschi conchigliferi misti (cozze, vongole, fasolari...)
- 300 g di molluschi cefalopodi tagliati ad anelli (seppie, calamari, totani...)
- 200 g di crostacei puliti e sgusciati (gamberi, gamberetti, mazzancolle, cannocchie, scampi...)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 39.7 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al caffè
15 min
Carciofi alla romana
50min
Spigole all'acqua pazza
30 min
Zuppa di pesce misto
40 min
Spaghetti alla carbonara
35min
Gelato al limone
12j 30 menit
Sorbetto al limone
8 godz. 30 min
Straccetti di maiale con noodles e verdure
1 Std. 20 Min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 min
Salmone con asparagi e grano
40 min
Penne all'arrabbiata
Brak ocen
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45 min