Spaghetti al pomodoro e funghi

4.3 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porzioni

Składniki

  • 25 g di olio di oliva
  • 1 cucchiaino colmo dado per brodo vegetale
    1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • ½ - 1 cucchiaino di sale a piacere
  • 1 pizzico di aglio in polvere
  • 1 cucchiaino di origano, secco
  • 1 - 3 pizzichi di peperoncino rosso, secco, macinato (opcjonalnie) a piacere
  • 100 g di pancetta a cubetti (opcjonalnie)
  • 80 g di funghi champignon in fette
    80 g di funghi champignon, dalla scatola, scolati, tagliati a fette
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 550 g di acqua
  • 300 g di pasta secca tipo spaghetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 469 mg
Białko 11.7 g
Kalorie 1536.6 kJ / 367.3 kcal
Tłuszcz 7.5 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 63.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...