Cassolette de poulet au safran et à l'orange

Cassolette de poulet au safran et à l'orange

4.7 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
2 portions

Składniki

  • orange bio de préférence
    1
  • de coriandre moulue
    1 c. à café
  • de poivre noir, fraîchement moulu
    1 pincée
  • de gingembre moulu
    1 pincée
  • de poulet (1 poulet entier, voir conseil)
    650 g
  • de courgettes en tranches
    200 g
  • de sel fin
    1 c. à café
  • d'oignons en morceaux
    150 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive extra vierge
    30 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de poudre de safran
    1 sachet
  • de bouillon de volaille
    200 g
    200 g d'eau, + 1 c. à café de pâte de bouillon de poulet, faite maison

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 693 kcal / 2899 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 42.5 g
Węglowodany 17.3 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...