Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves, core removed
- 80 g onions, cut into halves
- 1 tsp dried fennel seeds
- 40 g olive oil, plus extra for serving
- 600 g water
- 1 tsp fine salt
- 400 g white cabbage, cut into strips
- 200 g potato, cut into pieces (1-2 cm)
- 200 g canned butter beans
- 1 pinch freshly ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli soup with sage oil
30 min
Creamy carrot and lentil soup
35 min
Pumpkin, cauliflower and romanesco soup
45 min
Lentil and chorizo stew
3h 45min
Versatile chunky soup
50 min
Spring Greens Soup with Beans
35 min
Chicken breasts with courgette topping
50 min
Smooth cauliflower soup
50 min
Minestrone
45 min
Smooth fennel and carrot soup
40min
Lentil and spinach soup
50 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 min