Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 300 g de bacalao en salazón remojado y desalado (desmigado)
- 6 huevos
- 200 g de patatas paja (2 bolsas de 100 g)
- pimienta negra molida
- sal
- 100 g de aceitunas negras
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1576 kJ / 377 kcal
- Białko
- 18.67 g
- Węglowodany
- 11.08 g
- Tłuszcz
- 28.68 g
- Błonnik
- 2.39 g
Alternatywne przepisy
Albóndigas de bacalao con reducción de Pedro Ximénez
55min
Salmorejo
10min
Bacalao en salsa verde
30min
Pisto para dos
20min
Albóndigas de merluza en salsa de vino blanco
1h
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Tortillitas de bacalao con miel de caña
30min
Soldaditos de Pavía
1 Std. 10 Min
Calamares a la americana
50min
Arroz negro cremoso con calamares
40min
Bacalao espiritual
45min