Alcachofas a la cerveza

Alcachofas a la cerveza

4.4 533 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

  • 1200 g de alcachofas frescas
  • 2 - 3 ramitas de perejil fresco
  • 2 dientes de ajo
  • 50 g de aceite de oliva
  • 1 cucharada de maicena
  • ½ pastilla de caldo de carne (para 0,5 l.)
  • 1 pellizco de pimienta blanca molida
  • 1 pellizco de hebras de azafrán
  • 330 g de cerveza
  • 100 g de cintas de bacon de Casa Tarradellas®

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 8.64 g
Kalorie 967 kJ / 231 kcal
Tłuszcz 19.35 g
Błonnik 14.2 g
Węglowodany 5.38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...