Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de alcachofas frescas
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de maicena
- ½ pastilla de caldo de carne (para 0,5 l.)
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 330 g de cerveza
- 100 g de dados de beicon ahumado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 967 kJ / 231 kcal
- Białko
- 8.64 g
- Węglowodany
- 5.38 g
- Tłuszcz
- 19.35 g
- Błonnik
- 14.2 g
Alternatywne przepisy
Calamares encebollados
1h
Sepia al ajillo
25min
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1h 10 min
Espinacas con pasas y piñones
15min
Salteado de alcachofas, gambas y gulas
30min
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40min
Sepia con ratatouille
1h
Alcachofas a la romana
50min
Alcachofas al limón
40min
Alcachofas con habitas al azafrán
50min
Alcachofas con champiñones y beicon
50min
Habas tiernas rehogadas
30min