Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 70 g de puerro (solo la parte blanca) en 2-3 trozos
- 50 - 70 g de zanahoria en 2-3 trozos
- 2 dientes de ajo
- 30 g de cebolla
- 40 g de aceite de oliva
-
400
g de caldo de pescado
lub 400 g de caldo de verduras - 400 g de judías blancas cocidas (en conserva), aclaradas y escurridas
- 100 g de gambas crudas peladas
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 716 kJ / 171 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 319.4 mg
Alternatywne przepisy
Alubias con bacalao
30min
Garbanzos con rape y crujiente de cecina
50min
Guiso de garbanzos con verduras
45min
Pochas a la navarra
40min
Patatas guisadas con calamares
40min
Guiso de judías blancas con sepia
50min
Lentejas con calamares
2 godz. 50 min
Guiso "mar y tierra"
50min
Garbanzos con almejas para dos
50min
Garbanzos con fideos y mejillones
20min
Fabes con pulpo
45min
Fabes con almejas
30min