Wersje kompatybilne
Fish stew with cassava flour (Muzongué com musseque)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- 1 tsp salt
- 1 tbsp lemon juice
- 800 g grouper steak (approx. 4-6 pieces)
- 200 g cassava flour
- 240 g onions, cut in pieces
- 450 g tomatoes, cut in pieces
- 40 g vegetable oil
- 800 g water
- 200 g salt cod, soaked and drained
- 400 g sweet potatoes, cut in slices
- 400 g cassava root, cut in slices
- 2 bananas (approx. 240 g), cut in slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2686.2 kJ / 642 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 119 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
1 godz.
Kaffir lime granita
40 Min
Lamb’s lettuce cream soup, Broccoli with olive sauce
45 Min
Fennel Salad with Orange and Pine Nuts (TM6)
20min
Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney) Metric
10h 55min
Tahini and almond ice lollies
Brak ocen
Beef Wellington (Ben) Metric
10h 10min
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30 min
Chicken with bulgur and vegetables
3h 5 min
Stuffed veggie snails
45 Min
Coconut and Strawberry Eton Mess
3h 20min
Semolina pancakes (Beghrir)
1 godz.