Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 fish, whole, gutted, cleaned (approx. 400 g each), with scales removed (see Tips)
- 1 lime, cut into halves
- 2 tsp cumin seed
- ½ tsp black peppercorn
- 5 chilli, dried, whole
- ½ brown onion, cut into quarters
- 1 tbsp minced ginger, preserved (see Tips)
- 2 tsp garlic paste (see Tips)
- ½ tsp turmeric, dried, ground
- 30 g canola oil
- curry leaf, fresh, fried, for garnishing
- red onion, sliced, for garnishing
- sea salt, flakes, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1249.8 kJ / 297.5 kcal
- Białko
- 40.4 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1218 mg
Alternatywne przepisy
Sweet And Sour Prawns
25 min
Sautéed Prawns
15min
Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs
1 Std. 40 Min
Fennel Salad with Orange and Pine Nuts (TM5)
Brak ocen
Clam Boil
55 Min
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
1 Std. 40 Min
Sous-Vide Cod, Beet and Lemongrass Risotto
2j 10 menit
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 Min
Tom Yum Goong
30 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 min