Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 fish, whole, gutted, cleaned (approx. 400 g each), with scales removed (see Tips)
- 1 lime, cut into halves
- 2 tsp cumin seed
- ½ tsp black peppercorn
- 5 chilli, dried, whole
- ½ brown onion, cut into quarters
- 1 tbsp minced ginger, preserved (see Tips)
- 2 tsp garlic paste (see Tips)
- ½ tsp turmeric, dried, ground
- 30 g canola oil
- curry leaf, fresh, fried, for garnishing
- red onion, sliced, for garnishing
- sea salt, flakes, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1249.8 kJ / 297.5 kcal
- Białko
- 40.4 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1218 mg
Alternatywne przepisy
Orange Julius
Brak ocen
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10min
Strawberry Ice (Korean-Inspired)
8h 5min
Sesame salmon and pea soup
1u.
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
1h 40min
Guinean prawns
Brak ocen
Angolan chicken peanut stew with maize meal porridge (Muamba de ginguba com galinha e funge)
1h 10min
Lai Chi Kang (Longan Dessert)
1h 10min
Baked Sushi
1h 15min
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30min
Cantonese Steamed Fish
40min