Urządzenia i Akcesoria
Baked masala fish
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portion
Składniki
-
fish, whole, gutted, cleaned (approx. 400 g each), with scales removed (see Tips)2
-
lime cut into halves1
-
cumin seed2 tsp
-
black peppercorn½ tsp
-
chilli, dried whole5
-
brown onion cut into quarters½
-
minced ginger, preserved (see Tips)1 tbsp
-
garlic paste (see Tips)2 tsp
-
turmeric, dried, ground½ tsp
-
canola oil30 g
-
curry leaf, fresh fried, for garnishing
-
red onion sliced, for garnishing
-
sea salt, flakes for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1218 mg
Białko
40.4 g
Kalorie
1249.8 kJ /
297.5 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
3.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Tomato and Mushroom Spaghetti
25 min
Mango Lassi
5 min
Gingerbread Milkshake
5 min
Balado Eggplant
50 min
Sambal Belacan
10 min
Kuih Sago (Steamed Sago Cake)
1 godz. 20 min
Sea Vegetable Stew
55 min
Bubur Lambuk Terengganu
50 min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min