Salmon with mango sauce, flat green beans and carrots

Salmon with mango sauce, flat green beans and carrots

4.0 8 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Salmon, carrots and beans
  • ground cayenne pepper
    ½ - 1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • ground nutmeg
    1 pinch
  • ground white pepper
    2 pinches
  • fresh salmon fillets, skinless (150-180 g each, 4 cm thick)
    4
  • carrots cut in pieces (approx. 2 mm)
    200 g
  • flat green beans cut in halves
    250 g
Mango sauce
  • mango flesh only, cut in pieces (approx. 3 cm)
    250 g
  • brandy
    50 g
  • curry powder
    1 tsp
  • water
    300 g
  • cream, min. 30% fat
    100 g
  • plain yoghurt
    120 g
  • salt
    1 pinch
  • ground white pepper
    1 pinch
  • fresh parsley (opcjonalnie) leaves only, to garnish
    1 sprig

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 37 g
Kalorie 2144 kJ / 513 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...