Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aïoli
- 200 g olive oil
- 5 garlic cloves
- 2 egg yolks
- 1 tbsp mustard
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground Espelette pepper
The cod and its garnish
- 4 cod fillets (approx. 120 g each)
- 2 tbsp olive oil
- 4 pinches salt
- 4 pinches ground Espelette pepper
- 800 g water
- 150 - 200 g turnip (approx. 1 turnip)
-
1
raw crapaudine beetroot
lub 1 raw beetroot - 350 - 400 g carrots
Raw vegetable salad
- 1 shallot
- 30 g leek, white part only
- 30 g celeriac
- 100 g olive oil
- lemon juice, freshly squeezed (from one lemon)
- 30 g raw crapaudine beetroot, cut in small cubes
Assembly
- 20 g lamb's lettuce
- 8 red radishes, cut in halves
- 12 sprigs fresh parsley, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4032 kJ / 964 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 85 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Béarnaise sauce
15 min
Mystery Soup
55 Min
Salmon with mango sauce, flat green beans and carrots
1h
Béarnaise Sauce
20 min
Fall Chopped Salad with Yogurt Dressing
25 Min
Pickle (Achcharu)
48 Std. 30 Min
Risotto with Parmesan cheese
25 Min
Apples with Cider Sabayon Sauce
40 Min
Aioli
10min
Beurre Blanc
20 min
Beurre blanc
15 min
Creamed Corn
30 Min