Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tuna sauce
- 300 g sunflower oil
- 80 g canned tuna in oil, drained
- 10 g capers and a little extra for the garnish
- 3 anchovy fillet, preserved in oil
- 1 tsp vinegar
- 1 egg
- 1 egg yolk
- 20 g lemon juice
- 2 pinches salt, to taste
To cook the veal
- 1 white veal top round roast, (800-1000 g)
- 1 tsp salt
- 2 pinches black pepper, freshly ground
- 1000 g water, for steaming
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2814 kJ / 675 kcal
- Białko
- 38.07 g
- Węglowodany
- 0.05 g
- Tłuszcz
- 58.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayon
15 min
Béarnaise Sauce
20min
Angolan chicken peanut stew with maize meal porridge (Muamba de ginguba com galinha e funge)
1 Std. 10 Min
Chicken liver pâté
2 godz. 20 min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50min
Patatas bravas with chorizo
1h 20min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 Std. 10 Min
Fish tagine with tahini
1 godz. 15 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Spinach and Cheese Soufflés
35 min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1 Std. 10 Min