Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 100 g onions, cut in halves
- 200 g red peppers, cut in pieces
- 30 g olive oil, plus extra for frying
- 600 g raw squid rings
- 5 pinches salt
- 2 pinches ground Espelette pepper
- 1 lemon, preferably organic, zest and juice
- 10 fresh basil leaves, chopped
- 500 g tomatoes, cut in halves
- 3 pinches ground white pepper
- 400 g courgettes, cut in cubes (approx. 1 cm)
- 100 g yellow pepper, cut in strips (approx. 3 cm long)
- 200 g fennel bulb, cut in strips (approx. 3 cm long)
- 160 g green olives, pitted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1494 kJ / 357 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Squid and Shrimp Risotto
1h
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40min
Minestrone
45 Min
Miso soup, Sake seafood with rice
1h 5min
Cheese mousse
10 Min
Vegetable and Almond Soup
45 Min
Spring Greens Soup with Beans
35min
Pizza with red pepper sauce, spinach and eggs
1 Std. 45 Min
Turkey roulades with minted pea mash
Brak ocen
Stuffed Vegetables
1h 5min
Mediterranean pearl barley risotto
1h
Asparagus and Pea Pasta
20min