Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 100 g onions, cut in halves
- 200 g red peppers, cut in pieces
- 30 g olive oil, plus extra for frying
- 600 g raw squid rings
- 5 pinches salt
- 2 pinches ground Espelette pepper
- 1 lemon, preferably organic, zest and juice
- 10 fresh basil leaves, chopped
- 500 g tomatoes, cut in halves
- 3 pinches ground white pepper
- 400 g courgettes, cut in cubes (approx. 1 cm)
- 100 g yellow pepper, cut in strips (approx. 3 cm long)
- 200 g fennel bulb, cut in strips (approx. 3 cm long)
- 160 g green olives, pitted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1494 kJ / 357 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stuffed vegetables
1h 20 min
Portuguese Fish and Potato Stew
45min
Ratatouille
40min
Bread and tomato soup, Rolled spinach omelette and Steamed ratatouille vegetables
1 godz. 5 min
Clam Chowder
55min
Mushroom and sauerkraut pierogi
2h 30 min
Cream of red pepper and ginger soup
50min
Watermelon gazpacho with jalapeño oil
1h 20 min
Lentil moussaka
2h 20min
Hibiscus and Raspberry Tart
2h 35 min
Asparagus and pipis (clams) risotto
1h 30min
Polenta with mediterranean vegetables
1h 35 min