Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 garlic cloves
- 15 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 200 g bacon cubes
- 8 beef slices, sliced very thin (taken from a silverside)
- 80 g onions cut in halves
- 30 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 pinch dried thyme
- 1 fresh bay leaf
- 1 ½ tsp salt
- 7 pinches ground white pepper
- 80 g dry white wine
- 250 g water
- 500 g potatoes
- 150 g green olives
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3405 kJ / 814 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1h 40 min
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25 Min
Gorgonzola Tart with Pear and Walnuts (TM6)
35 min
Orange curry dressing
10 min
Polenta Muffins with Prawns and Mayo
1 Std. 25 Min
Salmon Terrine with Peppered Crème Fraîche
1h 20 min
Layered Salmon and Avocado Terrine
3hod. 35min
Porchetta with Orange, Fennel, Chilli and Sage - Porchetta agrumata con finocchio, peperoncino e salvia
10h 55min
Cream of lettuce soup, sea bass with potatoes and watercress sauce
30 min
Zagorski Struklji (Baked Pastry with Cheese)
1 Std. 30 Min
Mixed Meat Stew with Polenta - Spezzatino misto con polenta
1h 45 min
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
1h 40 min