Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g water
- 800 g waxy potatoes, fitting through hole in mixing bowl lid
- 700 g carrots, cut in pieces (4 cm)
- 250 g green peas, fresh or frozen
- 30 g butter, in pieces, plus extra for greasing
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- ¾ tsp salt
- ¼ tsp ground pepper
- 3 pinches ground nutmeg
Béchamel
- 40 g butter, cut in pieces
- 500 g milk
- 40 g flour
- ¾ tsp salt
- ¼ tsp ground pepper
- 3 pinches ground nutmeg
- ½ bunch fresh parsley, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1587.1 kJ / 379.3 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 742.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45min
Rustic Sourdough Bread
28h 10 min
Sous-Vide Scrambled Eggs
40min
Cherry Nut Shortbread (Metric)
1 Std. 20 Min
Delizie al Limone (Lemon Crinkle Cookies) Metric
1 Std. 30 Min
Sautéed turkey strips
15 Min
Khachapuri
1 Std. 30 Min
Mushroom pastry
45min
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4h 40min
French Fries (Paul) Metric
1h 15min
Three cheese pides
1 Std. 40 Min
Pâté Chinois (Canadian Shepherd's Pie)
1 Std. 30 Min