Duchess casserole with vegetables

Duchess casserole with vegetables

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • water
    1600 g
  • waxy potatoes fitting through hole in mixing bowl lid
    800 g
  • carrots cut in pieces (4 cm)
    700 g
  • green peas, fresh or frozen
    250 g
  • butter in pieces, plus extra for greasing
    30 g
  • eggs
    2
  • egg yolks
    2
  • salt
    ¾ tsp
  • ground pepper
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    3 pinches
Béchamel
  • butter cut in pieces
    40 g
  • milk
    500 g
  • flour
    40 g
  • salt
    ¾ tsp
  • ground pepper
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    3 pinches
  • fresh parsley chopped, for garnishing
    ½ bunch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 379.3 kcal / 1587.1 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 15.4 g
Węglowodany 50.2 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 742.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...