Veal stew (Blanquette de veau)

Veal stew (Blanquette de veau)

3.6 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • water
    700 g
  • fresh thyme
    1 sprig
  • dried bay leaves
    2
  • fresh flat-leaf parsley
    1 bunch
  • veal meat cut in pieces (approx 2cm x 3cm)
    600 g
  • carrots cut in slices (1 cm)
    300 g
  • leeks cut in slices (1 cm)
    200 g
  • fresh white button mushrooms cut in quarters
    300 g
  • butter
    20 g
  • flour
    15 g
  • salt
    ½ tsp
  • ground pepper
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 310 kcal / 1293 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...