Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g water
- 1 sprig fresh thyme
- 2 dried bay leaves
- 1 bunch fresh flat-leaf parsley
- 600 g veal meat, cut in pieces (approx 2cm x 3cm)
- 300 g carrots, cut in slices (1 cm)
- 200 g leeks, cut in slices (1 cm)
- 300 g fresh white button mushrooms, cut in quarters
- 20 g butter
- 15 g flour
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1293 kJ / 310 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Meatballs with white wine mushroom sauce
35min
Whole Chicken and Tabbouleh with Tomato and Mint
Brak ocen
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
1h
Apples with cider sabayon sauce
40 min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 min
Sabayon
15min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Carrot coriander soup and tikka salmon with steamed vegetables
35min
Potato goulash
1h
Cream of red pepper and ginger soup
50min
Creamy scallop soup with chorizo
30 min
Salmon tartare
10min