Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpe Batter
- 1 oz unsalted butter, cut into pieces
- 8 ½ oz whole milk
- 2 oz orange juice
- ½ oz orange liqueur, e.g. Grand Marnier®
- 2 large eggs
- 4 ½ oz all-purpose flour
- ½ oz sugar (opcjonalnie)
- 2 pinches salt
Orange Sauce
- 1 orange
- 1 lemon
- 3 oz sugar
- 3 oz orange juice
- 3 oz orange liqueur
- ⅛ tsp salt
- 3 ½ oz unsalted butter, diced
Assembly
- 2 oz unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4231 kJ / 1011.2 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 90.9 g
- Tłuszcz
- 59.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 36 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 370 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mayonnaise
5min
Challah
3h 10min
Double Crusted Apple Pie (Bill Yosses)
3h 20 min
Crema de Malanga (Creamy Malanga Soup)
35 min
Maple Pecan Tart
1h 15 min
Oysters with Lime Granita
15min
Challah
3h 10min
Strawberry Shortcakes
45 min
Perfect Roast Turkey and Gravy (Bill Yosses)
55h
Kale Caesar Salad with Parmesan Bread Crumbs
25 min
Southwest Creamed Corn
25 min
Steamed Eggs in Tomato Sauce (Shakshuka)
45 min