Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpe Batter
- 1 oz unsalted butter, cut into pieces
- 8 ½ oz whole milk
- 2 oz orange juice
- ½ oz orange liqueur, e.g. Grand Marnier®
- 2 large eggs
- 4 ½ oz all-purpose flour
- ½ oz sugar (opcjonalnie)
- 2 pinches salt
Orange Sauce
- 1 orange
- 1 lemon
- 3 oz sugar
- 3 oz orange juice
- 3 oz orange liqueur
- ⅛ tsp salt
- 3 ½ oz unsalted butter, diced
Assembly
- 2 oz unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4231 kJ / 1011.2 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 90.9 g
- Tłuszcz
- 59.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 36 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 370 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry Seafood Chowder
1 godz.
Cheesy Beer Sauce
30 min
Garlic (Skin) Salt
1 Std. 55 Min
Ratatouille Galette
1 godz. 30 min
Lemon Caper Aioli
10 Min
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
45 min
Pineapple Shortbread
2 godz.
Gefilte Fish
1 godz. 10 min
Steamed Chocolate Lava Cakes
2h 55min
Seafood bisque
1 godz. 10 min
Steamed Chocolate Cake with Ganache
1h 35min
Brownie Waffles with Chocolate Sauce
45 min