Avocado with Egg and Salmon Tartare

Avocado with Egg and Salmon Tartare

5.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • large eggs chilled, straight from the refrigerator
    6
  • water to fill to the 1L mark
  • dill, fresh leaves only
    2 sprigs
  • salmon fillet, fresh, skinless cut into pieces
    250 g
  • freshly squeezed lemon juice
    20 g
  • extra virgin olive oil
    5 g
  • red peppercorn, dried divided
    1 tsp
  • sea salt
    ½ tsp
  • avocados
    3
  • microgreens to garnish
  • white bread, in square, sliced, for toasting
    6 slices

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 376.2 kcal / 1580.1 kJ
Białko 20.6 g
Tłuszcz 24.1 g
Węglowodany 16.5 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 457.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...