Wersje kompatybilne
Layered potato and meat pie (Pâté de pommes de terre du Limousin)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust pastry
- 300 g wheat flour
- 160 g unsalted butter, soft, cut in pieces
- ½ tsp salt
- 50 g water
Filling
- 2 garlic cloves
- 2 shallots, cut in halves
- 10 sprigs parsley, leaves only
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 egg yolks
- 200 g sausage meat
- 400 g potatoes, cut in slices (0.5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2327.3 kJ / 557.3 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
1 Std.
Meatloaf
1 godz. 20 min
Sunday Morning Breakfast Bake
1sa 15 dk
Grated Cheddar Cheese
Brak ocen
Baked masala fish
1sa 15 dk
Duchess casserole with vegetables
1sa 15 dk
White Pesto Pasta (Metric)
40 min
Fast meat bread
55 min
Broccoli and potatoes with blue cheese sauce
45 Min
Macadamia Ricotta (Matthew Kenney) Metric
Brak ocen
Sweet And Sour Condiment Sauce
40 min
Creamy Mushrooms
35 min