Chickpea and carrot dip
TM6

Chickpea and carrot dip

4.7 (22 oceny)

Składniki

  • 60 g olive oil
  • 250 g carrots, cut in pieces (2 cm)
  • 60 g onions, cut in wedges
  • 20 g agave syrup
    lub 20 g honey
  • 1 tsp ground cumin
  • 1 tsp ground coriander
  • 400 g canned chickpeas, drained
  • 100 g tahini (sesame paste, see tip)
  • 1 tsp salt, adjust to taste
  • ½ tsp freshly ground pepper, adjust to taste
  • 20 g lemon juice

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
802 kJ / 192 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy